Uitgelicht: Mediamasters 2019

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en bijna iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekten onze leerlingen van groep 7/8 tijdens de landelijke wedstrijd van het mediawijsheidspel MediaMasters, een serious game voor groep 7 en 8 die door tienduizenden kinderen in heel Nederland gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die de meeste bits scoort mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen.

Vandaag hebben we op De Slotschool na een spannende quiz de finaledag voltooid en hebben alle kinderen hun mediawijsheid-certificaat ontvangen!

schoolschaatsen groep 5
informatieavond nieuwe schooltijden CBS De Slotschool
schoolschaatsen groep 5
Overzicht Kalender