15 november, Mediamasters 2019

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en bijna iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekten onze leerlingen van groep 7/8 tijdens de landelijke wedstrijd van het mediawijsheidspel MediaMasters, een serious game voor groep 7 en 8 die door tienduizenden kinderen in heel Nederland gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die de meeste bits scoort mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen.

Vandaag hebben we op De Slotschool na een spannende quiz de finaledag voltooid en hebben alle kinderen hun mediawijsheid-certificaat ontvangen!

13 november, Voorstellen

Langs deze weg wil ik me graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Niek Boomstra. Ik ben 17 jaar oud en woon in Sint Jacobiparochie samen met mijn ouders en 3 broertjes. Ik zit in het eerste jaar van de Opleiding Onderwijsassistent en mag het hele jaar op de woensdagen stage lopen hier op de Slotschool.

Voorlopig doe ik dat in groep 3 en halverwege het jaar zal er een tweede stagedag bij komen.

Ik heb het enorm naar mijn zin en vind het leuk iedere stagedag de kinderen iets te leren of plezier met hun te hebben. Een aantal ouders ken ik al en een aantal ontmoet ik vast eens.

Tot ziens.

7 november, De meesters Politiek bestuderen hun stamboom

De meesters Politiek bestuderen hun stamboom.

De beide meesters Politiek bestuderen de stamboom van de familie Politiek en ontdekken dat ze verre familie zijn.

7 november, Voorstellen

Beste ouders/verzorgers,

Mijn naam is Jurjen Politiek, ik ben 22 jaar en ben woonachtig in Franeker. Vanaf de periode na de herfstvakantie tot de kerstvakantie kom ik juf Jeanette vervangen in groep 8.

Door wat verschuivingen binnen de bezetting hebben we ervoor gezorgd dat ik op woensdag voor groep 7 sta en op donderdag en vrijdag voor groep 8. Dit betekent dat juf Karin van maandag t/m woensdag voor groep 8 staat.

Daarnaast begin ik vanaf 25 november in groep 3, waar ik op maandag en dinsdag voor de klas zal staan. Hier vervang ik juf Verona voor de periode tot de meivakantie.

Ik kijk er erg naar uit om samen met de kinderen en het team een fijne periode op de Slotschool te beleven.

Hartelijke groet,

Jurjen Politiek

6 november, Trefwoord (levensbeschouwing)

Week 46 t/m 48

Thema: Geheimhouden

Inhoud:

• Geheimen en geheimpjes.
  • Verborgen houden of onthullen.
  • Privacy en ontdekken wie iemand is.

Bijbel:

• Jozef (Genesis 37 t/m 47).

31 oktober, Uitnodiging informatieavond nieuwe schooltijden CBS De Slotschool

Uitnodiging informatieavond nieuwe schooltijden CBS De Slotschool

19 november 19:30 uur

Aan de ouder(s), verzorger(s),

In de bijlage vindt u de uitnodiging voor de informatieavond nieuwe schooltijden CBS De Slotschool.

We hopen u op deze avond te ontmoeten.

Met vriendelijke groeten,

Team De Slotschool

25 september, Streetwise

Streetwise op 11 oktober a.s.bij CBS de Slotschool

Wij vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het verkeer niet alleen afhankelijk bent van je gehoor. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

Bij Trapvaardig oefenen de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.DE les wordt in het leslokaal met een theoretische inleiding gestart.

zie ook de bijlage voor meer info

19 september, technieklessen

Groep 8 krijgt technieklessen op de Campus.

Drie weken geleden zijn we begonnen met het volgen van technieklessen op Campus Middelsee.

We hebben nu nog vier technieklessen te gaan en zullen de lessenserie op 29 oktober afsluiten met een gezellige kijk-en doemiddag voor de ouders/verzorgers van onze groep 8-ers.

De kinderen zijn al druk geweest met bouwen en programmeren. Er is al een racewedstrijd gehouden met zelf geprogrammeerde- èn gebouwde raceauto's en we hebben nog wat leuke lessen in het vooruitzicht.

Daarbij zal er nog volop geëxperimenteerd kunnen worden en komt de timmerkist ook uit de kast.....

12 september, Kalender 2019-2020

De kalender voor dit schooljaar kunt u vinden onder 'documenten' in het ouderportaal.