24 mei, Handballers 3e van Friesland

Afgelopen zaterdag was het zover, het regiotoernooi voor het handbalteam uit groep 7!

Het gemengde team uit groep 7 heeft tijdens het handbaltoernooi van Het Bildt alles gewonnen en daarom mochten we door naar de volgende ronde. De volgende ronde werd gespeeld in De Trije in Franeker en de winnaar van dit toernooi mocht zich winnaar van Friesland noemen.

Na een aantal leuke handbaltrainingen van meester Remco waren we er helemaal klaar voor. In Franeker hebben we twee wedstrijden gespeeld. De tegenstanders waren meer ervaren handballers, maar daar lieten we ons niet door tegenhouden. We speelden sportief en lieten mooie acties zien, helaas was dat niet terug te zien op het scorebord. Na een gezellige middag mochten we toch de derde prijs mee naar school nemen!

22 mei, Eindtoets adviezen groep 8

Wellicht heeft u het al in de media vernomen dat er met de adviezen van de eindtoetsen basisonderwijs problemen zijn ontstaan.

Ieder jaar maken de leerlingen van groep 8 een eindtoets, er zijn 5 verschillende eindtoetsen. Scholen mogen zelf weten welke eindtoets gemaakt wordt. Onze leerlingen maken de IEP eindtoets.

Wat is er aan de hand?

Het mag niet uitmaken welke eindtoets een leerling maakt. Daarom is het van belang dat alle eindtoetsen op een vergelijkbare manier hun toetsadviezen geven. Het ministerie van OCW (onderwijs) heeft een werkgroep aangesteld om dat te regelen; De Expertgroep PO. De werkgroep heeft dit jaar voor het eerst de berekening van de gezamenlijke toetsadviezen uitgevoerd.

Door een verkeerde berekening van de Expertgroep PO heeft dit jaar een deel van de leerlingen in groep 8 een onjuist toetsadvies op de eindtoets gekregen.

Wat betekent dit voor onze leerlingen?

Bij drie leerlingen van onze school heeft de IEP toets een verkeerd advies gegeven. De leraren van gr. 8 hebben de ouders van de betreffende leerlingen reeds benaderd.

Dit is een buitengewoon vervelende situatie, voor zowel de betrokken groep 8 leerlingen en hun ouders, als ook voor de leerkrachten. Hopelijk leert de overheid hiervan en blijft het bij deze ene keer.

20 maart, Nieuwe Banners

Heeft u het al gezien?

Op het voorplein staan 2 vlaggenmasten met nieuwe banners.